DAUWTRAPPEN OP DE RIDDER HEUVELTOCHT.

 In Race

Voorspelling van een mooie droge Hemelvaartsdag

Volgens Buienalarm blijft het op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei droog met aangename temperaturen van ca. 20 gr.  Perfect weer om op de fiets dauw te trappen. Dat is mogelijk want de Profile Ridder Heuveltoertocht kan gestart worden vanaf 8.00 uur. Een mooie gelegenheid voor een wat langere fietstocht.

De 100 en 150km voeren via de landelijke weggetjes van de Gelderse Vallei naar de Utrechtse Heuvelrug. Na 35km is de eerste koffiestop op het Leersumseveld gepland. Hierna komen de klimmetjes bij Leersum en aansluitend de Amerongse Berg. Als de spieren lekker opgewarmd zijn gaat het richting Wijk bij Duurstede waarna we afdraaien naar Langbroek en dan langs de kazernes naar Soesterberg. Tenslotte gaat het via de oude polders langs Bunschoten terug naar Nijkerk.

De 100km splitst vlak na de koffiestop af en gaat direct richting Soest. De heuvels blijven nu beperkt tot de klimmetjes van het Zeisterspoor, de weg langs de kazernes.

Ook de 40km voert naar Achterveld via landelijke wegen, bospaden en kunstzinnige particuliere weggetjes. Een tocht voor het hele gezin waarbij deelnemers grote ogen zullen opzetten bij de verrassende tussenstop.

Voor verdere informatie o.a. downloads en routebeschrijvingen klik hier.

 

0