Activiteiten

Het MTB team van VOEK organiseert naast de clubritten op zaterdag en dinsdagavond jaarlijks een paar leuke mountainbike evenementen.

De data van de VOEK MTB opstapdagen in het voorjaar van 2018 zijn:
– 28 April 1e
– 5 Mei 2e Holland Classic NTFU Arnhem Opgave is individueel op de NTFU website
– 12 Mei 3e
– 19 Mei 4e
– 2 Juni 5e MTB Riddertocht

We vertrekken in liefst meerdere groepen vanaf de Businessclub van Sparta Nijkerk om 13:30 uur. aanmelden kan via voekmtb@gmail.com

De MTB clubritten van de VOEK zijn op zaterdagochtend 09:00 uur en dinsdagavond 19:00 uur in de zomertijd en 18:30 uur in de wintertijd (startpunt is Sparta Nijkerk) Ieder kan zijn of haar initiatief op de VOEK MTB WhatsApp groep kwijt. Aanmelden kan bij de beheerders van de app groep.

VOEK MTB SNERT TOCHT
Een zaterdag in november of december (datum volgt nog). Start 12.30 uur.
Onder leiding van een aantal gidsen wordt er een prachtige route gefietst vanuit de start locatie Business Club Sparta Nijkerk.
De organisatie biedt een drietal routes aan van rond 35, 50 en 60 km
Onderweg geen sportdrank maar een heerlijk winters drankje.
Om de calorieën na afloop weer op peil te brengen wordt er Oudhollandse snert geserveerd met heerlijk roggebroodje.

VOEK MTB NIEUWJAARTOCHT
Altijd de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. Vertrek om 12.30 uur vanaf de Businessclub van Sparta Nijkerk.
De groep wordt ingedeeld op sterkte. Afstanden zijn 35, 50 en 60 km.
Onderweg een verrassing op een agrarische locatie.
Een geweldig evenement om het jaar sportief te beginnen.

RIDDER MTB TOCHT
Op 2 juni wordt deze NTFU tocht georganiseerd i.s.m. MTB team Granny Gear uit Nijkerk.
Houdt www.riddermtbtoertocht.nl goed in de gaten.
De routes zijn uitgezet in het bos en variëren van 35, 55, 75 en 105 km.
Dit groots opgezette evenement trekt jaarlijks 500-600 deelnemers uit het hele land.

Start en aankomst is vanaf de businessclub van Sparta Nijkerk.
Gaaf om deel te nemen!

VOEK MTB CLINIC
1 x per jaar, op een zaterdag, kan de techniek worden bijgespijkerd tijdens de VOEK MTB CLINIC.
Onder leiding van een gediplomeerde instructeur komen alle MTB facetten aan bod:
*  Bochten techniek
*  Klimmen
*  Afdalen
*  Springen
*  Remmen
*  …………etc.
Super leuk en tevens heel leerzaam. Datum voor de clinic 2018 is nog niet vastgesteld.

KIDZ Tour d.d. 9 juni 2018.

1 x per jaar, op een zaterdag voor de zomer, wordt de Kidztour gehouden voor ouders/grootouders met hun (klein) kinderen. Deelname kan vanaf 8-9 jaar. Er wordt gereden met helm en het tempo wordt aangepast. De route verschilt jaarlijks en zal ongeveer 25 kilometer bedragen. De rit zal op een gezellige manier worden afgesloten.
Onder leiding van 2 ervaren bikers wordt er voor en achter de groep gereden.

Super leuk en leerzaam voor jong en oud. De datum is nog niet vastgesteld. maar volg de VOEK website en er zal ook middels de lokale pers ter zijne tijd een bericht gemeld worden.

Vertrek om 13.00 uur vanaf de Businessclub van Sparta Nijkerk.

Aanmelden kan via voekmtb@gmail.com of rjronda@kpnplanet.nl