Start2Bike trainingen

Voor beginnende racefietser biedt VOEK Toerfietsclub Nijkerk al 11 jaar lang de Start2Bike training aan in de vorm van 6 wekelijkse trainingen van 3,5 uur (standaard zijn dat 4 trainingen). Deze trainingen hebben als doel om alle facetten van het rijden op een racefiets te oefenen als voorbereiding op het meefietsen bij de VOEK, maar ook voor diegenen die zelf willen gaan fietsen of bij een andere club gaan fietsen. De fietsavonden van de VOEK zijn op maandag- en woensdagavond en voeren langs de grote variatie aan buitengebied rond Nijkerk.

Goed voorbereid de weg op !

Tijdens de trainingen komen alle aspecten aan bod om verantwoord, veilig en sociaal ten opzichte van medeweggebruikers te fietsen. De basis wordt gelegd door het afstemmen van de fietser en zijn/haar fietshouding, het zogenaamde bikefitting. De deelnemers krijgen een gericht advies om soms met geringe aanpassingen een ideale houding te verkrijgen en met heel veel plezier te fietsen.

Voor elke leeftijd en prestatieverwachting kunnen we ook een trainingsschema aanbieden, dat tijdens de clinics ontwikkeld wordt.

Programma 2019

Zaterdag 30 maart, 6 april,13 april, 20 april, 4 mei en 11 mei.

Startlocatie: Profile Ridder Nijkerk, Groenestraat 44, 3861CN te Nijkerk (www.profileridder.nl)

Aanvang: 8.30 uur verzamelen
Ontvangst met koffie / thee en cake, beschikbaar gesteld door Profile Ridder (hoofdsponsor van de VOEK).

Trainingen worden verzorgd door Gijsbert Bast en Hilco Bast

Mocht je (nog) geen eigen racefiets, helm en/of schoenen hebben, neem dan contact op met de onderstaande contactpersoon voor de mogelijkheden.

Veilig in een groep fietsen

Deelname aan Start2Bike kost € 37,50. Hiervoor ontvang je:

• 6 racefietstrainingen van 3,5 uur.
  • Deskundige training door een ervaren gediplomeerde racefiets- en schaatstrainer.
  • De unieke fietsschadeverzekering met een maximale vergoeding van € 750,- (geldig tijdens de Start2Bike trainingen).
  • Digitale nieuwsbrief met tips & tricks.

Inschrijven en meer informatie

Voor de Start2Bike racefietstrainingen 2019 is voorinschrijving mogelijk, je krijgt bij de opening van de inschrijving bericht en de kans om je plekje veilig te stellen. Voorinschrijven kost niets en je zit nergens aan vast.
Ga naar www.start2bike.nl of meld je aan bij de contactpersoon.

Gijsbert Bast
Mail adres gijsbert-bast@hotmail.com