Algemeen

Naast de clubritten voor de toerfietsers en de recreatieve fietsers heeft VOEK clubritten voor MTB deze zijn op de dinsdagavond en zaterdagochtend. Gestart wordt er bij Sparta Nijkerk.

Het doel van deze clubritten is samen actief en sportief het veld in met respect voor de natuur en de medemens die we onderweg tegenkomen! Hierbij staat het principe ‘samen uit – samen thuis’ voorop, waarbij we ernaar streven dat ieder op zijn/haar eigen tempo kan fietsen. De samenstelling van de groep is dan ook gevarieerd.

VOEK leden en niet VOEK leden mogen meerijden. Deelname is op eigen risico (VOEK leden zijn verzekerd volgens de NTFU-verzekeringsvoorwaarden).

Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een deugdelijke mountainbike en een basisuitrusting (pomp, reserve band, bidon). Bij donker weer is verlichting voor en achter verplicht.
EEN HELM IS VERPLICHT!!

De routes voeren door het buitengebied van o.a. Nijkerk, Voorthuizen Bunschoten, Garderen Ermelo en Putten.
Af en toe wordt de auto gepakt om prachtige routes buiten Nijkerk te rijden. Hierbij proberen we uiteraard zoveel mogelijk te carpoolen.
De afstanden variëren van 30 tot 60 km, afhankelijk van beschikbare tijd, weersomstandigheden, route-gesteldheid en het niveau van de groep(en).

Voor meer informatie: stuur een mail naar voekmtb@gmail.com