Recreanten Algemeen

Recreanten clubavonden

De recreanten zijn onderverdeeld in 5 fietsgroepen.

Deze starten op maandagavond en woensdagavond vanaf het parkeerterrein bij Sporthal Watergoor. Het fietsseizoen begint op de maandag nadat de klok verzet is naar de zomertijd.

Op maandag starten er 2 groepen om 18.45 uur en 2 groepen om 19.00 uur.  Op beide tijden een langzame groep (17-18km /uur) en een snelle groep ( 19-20km/uur). Op woensdag start er 1 groep om 19.00 uur (19-20km/uur).

Het doel van onze clubritten is sportief bezig te zijn, te genieten van de mooie omgevingen en elkaar. Gezelligheid, waaruit zelfs vriendschappen ontstaan.

De e-bike heeft al een aantal jaar geleden zijn intrede gedaan in alle groepen. Waardoor iedereen van jong tot oud de groep uit kan kiezen waarin hij/zij zich prettig voelt.

Het is mogelijk om 3 keer mee te fietsen voordat men lid wordt.

Dit is op eigen risico. (VOEK leden zijn verzekerd volgens de NTFU-verzekeringsvoorwaarden).

De fiets moet in deugdelijke staat zijn met goede verlichting en bel, de e-bike met opgeladen accu.

VOEK leden zijn verplicht de sponsorkleding te dragen. Tevens nemen zij de landelijke verkeers- en gedragsregels in acht.

De routes per groep worden de eerste fietsavond uitgedeeld.

Elk groepslid kiest een route op de datum die hem het meest schikt. Op deze datum fietst het groepslid de route voor. Dit betekend dat het betreffende lid voorop fietst en voorafgaande de route heeft gecontroleerd of deze klopt, en er geen obstakels zijn. Daarnaast zorgt het lid een plek waar koffie/ thee gedronken kan worden (reserveren).

Als de lijsten ingevuld zijn krijgt iedereen er één met namen en telefoonnummers van de deelnemers. Mocht je op de uitgekozen avond niet kunnen, regel je het met iemand van de lijst om je route en / of avond te ruilen.

Toertochten

Tevens worden er een aantal VOEK Toertochten gefietst van ca. 40 km, op:
–  Hemelvaartsdag.
–  Een zaterdag in september, zie VOEK agenda op de homepage.

Vertrek 9.30 uur vanaf Sparta Tennis aan de Watergoorweg.

 

0