AMSTERDAMSE PARKENTOCHT

Altijd al een keertje in Amsterdam en omstreken willen fietsen, waarbij je alle parken aandoet, het dorpsachtige karakter van de wijk Nieuwerdammerdijk ontdekt en met een gezellige lunch op de Olympische roeibaan?  VOEK biedt dit seizoen de mogelijkheid onder leiding van Gijsbert Bast. We zijn van plan 4 zaterdagen in juni / juli vast te leggen, waarbij per zaterdag in de bekende niveaugroepen meegefietst kan worden.

De tocht is 155 km. Het vertrekpunt zal zijn bij Gijsbert Bast, Kwikstaart 9, Bunschoten. Je zou ook je auto daar kunnen neerzetten en vanaf Bunschoten vertrekken, dan is de tocht 132 km.
De route is als volgt: Eemlandpolder, via ‘t Gooi, langs het Naardermeer door het ’t Gein naar Abcoude, Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen, Amsterdamse bos, Bosbaan voor lunch. Olympisch stadion, Vondelpark rond, Rembrandtpark, Erasmuspark, Westerpark, Centraal Station. Met het pontje oversteken, Nieuwedammerdijk, Schellingwouderbrug. Over de langst hangende fietsbrug van Europa naar Muiden, via ’t Gooi weer terug naar Bunschoten. Eventueel nog een afsluiting bij Café Princesse.

De geplande data zijn als volgt:
Groep 1-2 zaterdag 9 juni
Groep 3-4 zaterdag 16 juni
Groep 5-6 zaterdag 7 juli
Zelf samengestelde groep zaterdag 14 juli

Sommige VOEK leden hebben deze tocht al eens gereden. Wil je deze rit nog een keer rijden, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Ook als je denkt iemand te kennen, die (nog) geen VOEK lid is, maar wel graag mee zou willen gaan, is deze van harte welkom. De zogenaamde introducée. Ook als je denkt een eigen groep te kunnen samenstellen vanuit de verschillende niveaugroepen is dat mogelijk. We willen graag uitgaan van een minimale groepsgrootte van 10 personen. Maximaal 20 personen.

Kosten: EUR 13,= (voor de lunch, rest van eventuele consumpties onderweg zijn voor eigen rekening)
Nog een laatste en niet onbelangrijke opmerking: Je rijdt voor eigen risico. D.w.z. bij een eventueel ongeval is VOEK niet aansprakelijk.
Heb je interesse meld je dan aan via gijsbert-bast@hotmail.com
Heb je nog vragen/opmerkingen neem dan contact op met Gijsbert Bast 06-55080199 of gijsbert-bast@hotmail.com

0