VOEK Recreantenweekend 2022

 In het vroege voorjaar van 2019 hadden we net de locatie voor ons Recreantenweekend geregeld en de fietsroutes lagen al klaar om door ons te worden gecontroleerd. Maar helaas mocht het niet zo zijn. Corona gooide roet in het eten en wegens de door de regering ingestelde beperkingen waren we genoodzaakt de heleboel te annuleren. Jammer en vervelend voor ons maar nog veel vervelender voor het hotel dat deze Corona perikelen niet heeft overleefd en failliet is gegaan.

 Dus toen wij dit jaar eindelijk weer van start konden gaan moesten we weer vanaf nul beginnen. Het Hotel aan de Linge dat, zoals de naam al zegt, direct aan de Linge ligt, is met twee stemmen tegen een gekozen als geschikte uitvalsbasis voor het weekend. En omdat we twee jaar niet weg zijn geweest hebben we ervoor gekozen om er een lang weekend van te maken: vrijdag tot en met zondag.

Op vrijdagmorgen 26 augustus gaan we om 9.00 uur van start. Het weer is goed, windje in de rug en iedereen heeft er zin in. Na de eerste koffiestop – bij het “Vliegveldje Soesterberg” – worden we verrast door de eerste, en gelukkig enige, lekke band. Dit probleem wordt echter snel en vakkundig opgelost door de mannen van de groep.

Ondanks het oponthoud zitten we al snel aan – de zelf meegenomen – lunch op een picknickplek bij “Fort De Batterijen” aan het Amsterdam-Rijnkanaal. De tweede helft van de tocht gaat voor een groot deel langs het Merwede-kanaal en in Meerkerk maken we nog een stop bij “Het Kleine Brughuis” om de dorst te lessen. Rond 17.00 uur en met een kleine 80 km op de teller komen we aan bij het hotel.

Voor de tweede dag hebben we een kleinere fietstocht uitgezet met een paar “culturele” stops erin. We starten weer op 9.00 uur en rijden dan naar “Slot Loevestein”. Daar gaan we eerst aan de koffie met koek en dan kan iedereen op eigen tempo het Slot en de vesting bekijken. We verzamelen weer voor de lunch, die ook door Slot Loevestein wordt verzorgd en rond 14.00 uur stappen we op de pedalen naar Woudrichem. Een leuk vestingstadje waar “Dokter Tinus” (uit de TV-serie) zijn praktijk had. Om 16.00 uur gaan we met de boot (veerdienst) naar Gorinchem, vanwaar we terug fietsen naar het hotel.

Op zondag staat iedereen weer om 9.00 uur in de startblokken voor de terugreis. De terugreis gaat via een oostelijker route en de koffiestop is bij “Fort Everdingen” aan de Lek. Dan gaat de tocht verder naar Culemborg waar we met de pont oversteken om via Cothen en Langbroek op de Utrechtse Heuvelrug een picknickstop maken voor de lunch, die we bij het ontbijt voor onszelf hebben mogen klaarmaken. Om onze kelen te smeren maken we nog een drinkstop bij “Theehuis Monchouette” aan het Valleikanaal. Daar vandaan rijden we door naar Terschuur om ter afsluiting van het weekend bij “Tolboom” een welverdiende pannenkoek te nuttigen.

 Nijkerk, 5 september 2022

 Vera Baks.

De deelnemers bedanken Minie, Constance en  Vera voor dit mooie weekend. Alles was door hun in de puntjes geregeld met mooie stops en een prachtige  route.  

0